نوشته شده توسط : سید مهدی

زنجبیل

نام علمی این گیاه Zingiber Officinale Rose است .

زنجبیل گیاهی است چند ساله از خانواده زنجبیل و دارای قطعاتی ضخیم و کمی کشیده و پهن به رنگ سفید یا کمی زرد رنگ ، که بو و طعمی بسیار تند و مطبوع دارد و از ریزوم های گیاه زنجبیل می باشد. قسمت مورد استفاده این گیاه قسمت ریشه یا ریزوم آن می باشد.این گیاه بصورت وحشی در هندوستان ، بنگلادش، سیلان، چین و شمال ایران ومشرق زمین در نواحی کوهستانی و دشتها می روید. در ژاپن ، آفریقای شمالی، مکزیک و برخی از مناطق گرم و مرطوب نیز کشت آن معمول است.



:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : یکشنبه سی و یکم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی
گیاهان دارویی

دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، گیاهان دارویی مفید برای پوست را به شرح زیر نام می برد:

 

آواکادو ، آویشن ، اسیدهای گیاهی ، انگور ، بابونه ، بادام ، بادام زمینی ، پنیرک ، توت فرنگی ، جو دو سر، حنا ، خارمریم ، ختمی ، زیتون ، شنبلیله ، شیرین بیان ، شاهتره ، صبرزرد ، عسل ، گزنه ، ماست ، همیشه بهار و هویج.

 

در متن پایین تعدادی از گیاهان دارویی مفید برای بهبود و رفع برخی عوارض پوستی را بیان می کنیم که تعدادی با هم و تعدادی به تنهایی استفاده می شوند.



:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي، پوست و مو


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : یکشنبه سی و یکم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی
آیا شما هم از زمره کسانی هستید که به دنبال راهکاری بی‌ضرر و تا حد امکان طبیعی‌تر برای حفاظت و مراقبت از سلامت پوست خود هستند یا اینکه احتمالاً به لوسیون یا ترکیب معجزه‌گری برای مقابله با خشکی پوست نیاز دارید؟

پوست

 

در یک مقاله فهرستی از پنج گیاه دارویی مفید برای برطرف کردن خشکی پوست و طریقه استفاده از این گیاهان ارایه شده است.

به گزارش سایت اینترنتی ارگانیک، این گیاهان مفید با دارا بودن برخی از خواص سودمند برای ایجاد آرامش و رفع خشکی پوست عبارتند از

:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي، پوست و مو


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : یکشنبه سی و یکم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

4 خطر تاتو کردن


بسیاری از افرادی که تاتو انجام می‌دهند و دچار عارضه‌ای می‌شوند، این عارضه بر کارکرد روانی، اجتماعی و عملکردی آنها تاثیر می‌گذارد.


تاتوی ابرو

مهم‌ترین عوارض تاتو عبارتند از:

1- عفونت

ایجاد عفونت پوستی در تاتو معمولا شایع نیست و عفونت‌های چرکی گرچه مکرر رخ می‌دهد، ولی به ندرت جدی و خطرناک است.

سيفليس، توبرکلوز (سل) و هپاتيت نیز در اثر سوزن تاتو قابل انتشار هستند.

بروز زگيل نیز در محل تاتو در اثر آلودگی سوزن مشاهده می‌شود

:: موضوعات مرتبط: پوست و مو


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : یکشنبه سی و یکم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

خواص رازیانه

خواص رازیانه (خواص دارویی و درمانی رازیانه)

رازيانه گياهي معطر ، علفي و دوساله می باشد كه ارتفاع آن تا  2 متر نیز مي رسد ساقه رازیانه دارای شيارهاي هم دريف و موازي است و برگهاي آن نازك و نخي، مانند شود می باشد.رازیانه دارای گلهاي زرد وخوشه مانند در انتهاي ساقه آن است. این گیاه دارای طعم تند، تلخ و شیرین است و كمی به طعم نعناع  شبیه است

:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : یکشنبه سی و یکم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی


در دیدگاه طب سنتی، غذا فقط ماده‌ای نیست که برای پر کردن معده خورده شود، بلکه به علت تأثیر جسمانی و روانی روی بدن انسان جایگاه ویژه‌ای دارد.

طب سنتی

.

 

انتخاب غذا

در دیدگاه طب سنتی، غذا فقط ماده‌ای نیست که برای پر کردن معده خورده شود، بلکه به علت تأثیر جسمانی و روانی روی بدن انسان جایگاه ویژه‌ای دارد. محققان طب سنتی با در نظر گرفتن آیات قرآن مطالبی را درباره طعام بیان می‌کنند.

بسیاری از ما نمی‌دانیم چه می‌خوریم و به صرف ارزانی، در دسترس بودن و خوشمزگی غذا را مصرف می‌کنیم. از دیدگاه آنان مردم سه دسته هستند؛

* گروهی که تابع هوس خود بوده و حتی اگر مضرات ماده غذایی را بدانند باز از مصرف آن دست نمی‌کشند. بسیاری از جوانان غافل در جامعه ما از روی هوس چیزی می‌خورند و نمی‌دانند با مصرف آن ماده غذایی تا چه اندازه به جسم و روان خود صدمه می‌زنند.

* گروهی دیگر چوب جهل و ناآگاهی خود را درباره مصرف بعضی مواد غذایی می‌خورند. مثال آن غذاهایی است که برای زیباتر کردن سفره یا خوشمزگی به وفور استفاده می‌شود، در حالی که ارزش غذایی ندارند.

* در مقابل، دسته سوم معیار قرآنی را رعایت نموده و با افزایش اطلاعات تغذیه‌ای خود انتخاب‌های صحیح را انجام می‌دهند و به قولی به صدای بدن خود گوش می‌دهند و مواد ناسازگار با طبع خود را مصرف نمی‌کنند



:: موضوعات مرتبط: غذاهای مفید و مضر از نظر طب سنتی


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : یکشنبه سی و یکم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی
با خوردن مواد غذایی، بدن انسان از دو منظر دچار تغییراتی میگردد.
منظر اول سردی و گرمی بدن است. بعضی از مواد غذایی، گرما بخش جسم آدمی  هستند و برخی سرد کننده (سست کننده).
منظر دوم تری و خشکی یعنی میزان آب بدن. بعضی از مواد غذایی رطوبت بخش هستند و باعث زیاد شدن مایعات بدن می گردند و برخی خشکی دهنده هستند و باعث زیاد شدن املاح بدن می گردند. لازم به ذکر است میزان تاثیر مواد غذایی از لحاظ هر یک از دو منظر فوق الذکر، خود دارای درجه و مرتبه می باشد به طور مثال امکان دارد یک مواد غذایی از لحاظ گرمی دارای درجه بسیار بالا و از لحاظ تری در درجه پایینی باشد.
ضمناً برای تعدیل طبع یک ماده غذایی می توان از ترکیب آن با مواد غذایی دیگر که دارای طبع مختلفی با آن هست به عنوان مصلح استفاده نمود به طور مثال برای تعدیل سردی ماست می توان آنرا با موسیر میل نمود.
غیر از مواد غذایی رفتارها، محیط و احساسهای مختلف همچون شادی، ترس و ... نیز اثرات گرما یا سردی بخش و تر و خشک کننده دارند.
خورش های ایرانی نیز با توجه به ترکیبات و ادویه مورد استفاده، دارای طبع متعادل هستند.

در ذیل لیست مواد غذایی به تفکیک طبع آنها تقدیم می گردد:
با خوردن مواد غذایی، بدن انسان از دو منظر دچار تغییراتی میگردد.
منظر اول سردی و گرمی بدن است. بعضی از مواد غذایی، گرما بخش جسم آدمی  هستند و برخی سرد کننده (سست کننده).
منظر دوم تری و خشکی یعنی میزان آب بدن. بعضی از مواد غذایی رطوبت بخش هستند و باعث زیاد شدن مایعات بدن می گردند و برخی خشکی دهنده هستند و باعث زیاد شدن املاح بدن می گردند. لازم به ذکر است میزان تاثیر مواد غذایی از لحاظ هر یک از دو منظر فوق الذکر، خود دارای درجه و مرتبه می باشد به طور مثال امکان دارد یک مواد غذایی از لحاظ گرمی دارای درجه بسیار بالا و از لحاظ تری در درجه پایینی باشد



:: موضوعات مرتبط: لیست مواد غذایی به تفکیک طبع


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : یکشنبه سی و یکم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی
شيرين بيان گياه بومي مناطق مديترانه است و در ايران در اكثر نقاط كشور مي رويد . شيرين بيان گياهي است چند ساله و داراي ساقه اي بطول يك متر كه در نواحي معتدل تا ارتفاع دو متر مي رسد . برگهاي آن مركب از تعدادي برگچه هاي فدر و سبزرنگ مي باشد . گلهاي آن برنگ بنفش ، سفيد . زرد است  ميوه آن مانند نيام و محتوي 5 تا 6 دانه مي باشد .



:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : شنبه سی ام اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی


اسفرزه به عنوان ملین، سنا به عنوان مسهل، شیرین‌بیان و بابونه به عنوان ضد زخم معده و ضد التهاب و نعنا به عنوان ضد نفخ برای کارکرد و تنظیم دستگاه گوارش مفید هستند.

دستگاه گوارش سالم، تضمین کننده سلامت افراد است. اختلال در این روند نه تنها بدن را از مواد مغذی محروم می‌کند بلکه باعث تجمع مواد زائد در بدن می‌شود که در این میان برخی گیاهان با خواص دارویی برای رفع مشکلات دستگاه گوارش مفید هستند.

اسفرزه

1- اسفرزه؛ ضد یبوست

دانه‌های اسفرزه به علت وجود لایه موسیلاژی به عنوان ملین و برطرف کننده ناراحتی‌های ناشی از بواسیر مطرح است.

مهمترین اثر اسفرزه رفع یبوست است که برای اثربخشی بهتر باید دانه‌ها با مقدار زیادی آب یا مایعات مصرف شود چرا که موسیلاژ سطح دانه‌ها برای حجیم شدن احتیاج به آب زیادی دارد تا عملکرد آن به حداکثر برسد.

مصرف اسفرزه بهتر است همراه با مایعات یا آب زیادتر از حد معمول باشد؛ بزرگسالان یک قاشق غذاخوری پر را در یک استکان ریخته و با مقداری آب مخلوط کرده، سپس آن را مصرف کنند و بلافاصله بعد از آن یک یا دو لیوان آب دیگر میل کنند و برای اثربخشی ایده‌ال آن می‌توان به مدت 3 روز این کار را تکرار کرد تا عملکرد آن به حداکثر برسد.



:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي، سيستم گوارش


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : شنبه سی ام اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

تعریف مزاج از دیدگاه طب سنتی

بر آیند اثر مجموعه عناصر و ارکان مادی نظام هستی در یک شی، گیاه، غذا، حیوان و انسان را مزاج آن می نامیم. برخی از حکما نقش رفتارها را در پیدایش مزاج دخیل می دانند و برخی دیگر نیز نقش پندارها را تحت عنوان عوامل نفسانی( غم و شادی که موجب بروز سودا و صفرا ) در بروز مزاج مطرح می سازند – اما بطور مشخص یک عنوان بر جسته برای عوامل و عناصر معنوی ( غذای حرام و حلال و یا نیت پلید و خیر در بروز مزاج ) در شکل گیری مزاج قرار نداده اند.



:: موضوعات مرتبط: مزاج شناسي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : شنبه سی ام اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

رابطه طبع و مزاج انسان ها

همانطور که در مطالب قبلی توضیح داده شد، کلیه افراد بشر از لحاظ طبع در چهار دسته طبقه بندی میشوند: آبی،خاکی،آتشی،بادی - برای تعیین طبع خود میتوان با استفاده از حروف ابجد همانطور که در مطالب قبلی توضیح داده شد؛ برج خود را محاسبه کرد و سپس طبع مربوط به آن برج را مشاهده نمود.یا اینکه با مشاهده خصوصیات فیزیکی به طبع خود پی برد.

رابطه میان طبع و مزاج فرد و خصوصیات فیزیکی مربوطه به قرار ذیل است(جدول  از کتاب ۱۵ روز تا سلامتی دکتر خدادادی):

عناصر اربعه

طبع

اخلاط اربعه

مزه دهان

رنگ زبان

آتش

گرم و خشک

صفرا

تلخ

زرد

هوا-باد

گرم وتر

خون

شیرین

قرمز

آب

سرد وتر

بلغم

ترش

سفید

خاک

سرد وخشک

سودا

شور

سیاه



:: موضوعات مرتبط: مزاج شناسي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : جمعه بیست و نهم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

دخالت دادن فصل و موقعیت جغرافیایی در تغذیه مناسب آن فصل بسیار اهمیت دارد، زیرا فصل‌ها در تغییر مزاج انسان مؤثر هستند.


چهار فصل سال

فصل‌ها بر بدن انسان تأثیر می‌گذارند و تغییراتی را ایجاد می‌کنند؛ فصل بهار گرم و تر است و در این فصل افرادی که مزاج گرم و تر دارند (افراد دموی)، خصوصاً اگر در سن رشد باشند، مشکلات بیشتری خواهند داشت، چون حرارت و رطوبت بر مزاج آنها غلبه پیدا می‌کند.

 

فصل تابستان، گرم و خشک است، بنابراین علائم گرمی و خشکی در افراد با مزاج گرم و خشک (صفراوی) که در دوره جوانی هم به سر می‌برند، تشدید می‌شود. در تابستان، این افراد و همچنین افرادی که فعالیت زیادی دارند، بهتر است بیشتر غذاهای سرد و تر مصرف کنند و به خصوص افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، بهتر است مواد غذایی مانند لبنیات، آب دوغ خیار و آب میوه و هندوانه بخورن

:: موضوعات مرتبط: مزاج شناسي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : جمعه بیست و نهم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

خون(دم)

پيشگيري:

عدم مصرف غذاهاي گرم وتر بخصوص در تابستان و انچه باعث توليد خون شود

درمان:

حجامت و فصد و مصرف غذاهاي سرد و تر



:: موضوعات مرتبط: مزاج شناسي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : جمعه بیست و نهم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی
بهترين و منطقي ترين روش اين است که ابتدا طبع و مزاج خود و پس از آن غذاي مصرفي روز مره و مناسب خويش را بشناسيم تا دچار بيماري و کسالت نشويم.

در حالت طبيعي، اخلاط اربعه در بدن هر شخص سالمي بايد به حالت تعادل باشد تا زندگي و ادامه ي حيات او مقدرر باشد. با مطالعه اخلاط اربعه به طور جداگانه، وظيفه ي هر يک مشخص خواهد شد:

نشانه هاي غلبه ي صفرا

نشانه هاي غلبه ي صفرا عبارت است از:

تشنگي و سوزش جگر، زبري پوست صورت، زردي چشم، کدورت ادرار، عصبي شدن، ناراحتي معده، تلخي دهان، کم اشتهايي، حالت تهوّع، سردرد و درد شقيقه، سياهي رفتن چشم، سرگيجه، خشکي پوست، ترک خوردن پوست دست و پا، گرمي بدن يا داشتن تب، جوشش فم المعده، ديدن خواب هاي هولناک، مانند جنگ و ستيز، پوسته پوسته شدن پوست سر (شوره ي سر) نمايان شدن لکه هاي سفيد يا قهوه اي در صورت و يا ديگر اعضاي بدن، ريزش مو، ابتلا به بيماري آلو پسي(ريزش موضعي مو)، علاقه به نوشيدن آب يخ و خوردن يخ، يبوست مزاج، بهانه جويي و تند خويي. اين گونه افراد را صفراوي مزاج گويند.



:: موضوعات مرتبط: مزاج شناسي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : جمعه بیست و نهم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

1-تصفيه كننده عروق خوني2-جلوگيري و درمان انسداد عروق خوني3-پيشگيري از سكته قلبي4-رنگ و رو را شاد و بشاش ميكند.


اگر دچار گرفتگی رگ های قلبی شده اید، نیازی به عمل قلب باز ندارید، زیرا گرفتگی رگ ها پس از این، شما را آزار نخواهد داد. فقط کافی است، روزی نصف استکان (معادل 30 سی سی) از این نوشيدني غليظ و طبيعي را میل نمایید تا مشکل تان به کلی برطرف گردد.


تركيب سير و ليمو ترش:

30 عدد حبه سير خشك+5 عدد ليمو ترش شيرازي

طرز تهيه:

ابتدا پوست سير را ميگيريم



:: موضوعات مرتبط: نسخه هاي شفا بخش درمان با گياهان دارويي، قلب و عروق


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : جمعه بیست و نهم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی


سوءهاضمه، مشکل‌هایی در هضم و جذب غذاهاست که به اشکال مختلف مانند نفخ، دل‌درد، اسپاسم، یبوست، اسهال، دیر و مشکل هضم شدن غذا، ترش کردن معده و... خود را نشان می‌دهد.

بسیاری از این موارد را می‌توان با رژیم غذایی مناسب یا گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تسکین داد یا درمان کرد. گیاهان حاوی اسانس (رایحه) از مهم‌ترین گیاهانی هستند که از قدیم به عنوان طعم‌دهنده و خوشبوکننده غذاها و تسکین دهنده اختلال‌های سوءهاضمه مصرف می‌شده‌اند زیرا به علت داشتن مواد و ترکیب‌های اسانسی به سرعت جذب می‌شوند و آثار خود را ظاهر می‌کنند. این گیاهان که بیشتر به صورت ادویه‌های مختلف، به خصوص در شرق آسیا از جمله هندوستان و چین مصرف بالایی دارند شامل نعناع، گشنیز، بادرنجبویه، زیره سبز و سیاه، رازیانه، دارچین، هل، جوزبویا و... است که رایج‌ترین و مؤثرترین‌های آن‌ها در درمان نفخ عبارتند از



:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي، سيستم گوارش


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : دوشنبه بیست و پنجم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی


نعنا، این گیاه خوش عطر و خوش طعم سرشار از آهن، ضدسرطان، دوستدار قلب، ضد درد و غیره است.

نعناع

فرقی نمی‌کند که نعنا تازه یا خشک باشد، این سبزی معطر معجزه می‌کند. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص نعنا و روش استفاده از آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 

نعنا ضد درد است

زمانی که دچار آسیب‌دیدگی، ضربه و حتی دندان درد می‌شوید به افشره‌ی خوراکی نعنا اعتماد کنید. خاصیت خنک کنندگی این گیاه، پوست را بی حس می‌کند. نعنا همچنین التهاب را از بین برده و درد را کاهش می‌دهد.



:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : دوشنبه بیست و پنجم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

خواص مرزه

مرزه

مرزه (Summer savoury) كه از گیاهان خانواده نعناع به شمار می ‌رود، در فاصله ماه‌های تیر تا شهریور در ایران به گل می‌ نشیند.

مرزه گیاه چند ساله ای است كه بومی مدیترانه شرقی و جنوب غربی آسیاست.

قسمت های هوایی به انضمام برگ ها که در بعضی مواقع، فقط قسمت های فوقانی گل دار جمع آوری می گردد، به صورت خوشه ای دسته شده و یا بر روی قاب های چوبی پهن كرده و در سایه و با حرارت مصنوعی كمتر از 40 درجه سانتی گراد خشك می شوند.

برگ‎های آن نرم و متقابل و تقریبا بدون دمبرگ و باریک و نوک تیز و پوشیده از کرک و دارای تارهای غده‎ای فراوان اسانس‎ دار است.

فرآوری

اسانس مرزه از تقطیر با بخار آب از برگ ها و سرشاخه های برگدار حاصل می شود. این اسانس مایعی بی رنگ و یا مایل به زرد و دارای عطر و بوی تند و زننده ای و با مزه ای كه طعم فلفل را به یاد می آورد، می باشد.

این گیاه دارای 0/8 تا  1/5درصد اسانس به همراه تانن، رزین و موسیلاژ می باشد. اسانس مرزه درصنایع غذایی كاربرد دارد.



:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : دوشنبه بیست و پنجم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

کاسنی؛ مقوی کبد و معده


  

کاسنی با نام علمی CICHORIUM INTYBUS، گیاهی از خانواده‌ی گل مینا (COMPOSITAE) می ‌باشد. کاسنی، گیاهی علفی است که ارتفاع آن به طور متوسط به یک متر می‌ رسد؛ دارای ریشه ‌های قوی و نسبتاً طویل می ‌باشد. بر روی برگ ‌ها، بریدگی ‌های عمیقی وجود دارد که در قسمت انتهایی شبیه به مثلث می ‌شوند. گل‌های آبی رنگ بسیار زیبایی دارد. عمر این گیاه با توجه به شرایط زندگی، یک ساله، دوساله یا چند ساله می ‌باشد. کاسنی در نواحی نسبتاً مرطوب، با ارتفاع کم رشد می ‌کند و بومی نواحی اروپا، هندوستان و مصر می ‌باشد. البته گسترش آن در دنیا زیاد است و در نقاط دیگر از جمله آسیا، آفریقا و قسمت‌ هایی از آمریکا هم می ‌روید.



:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : دوشنبه بیست و پنجم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

عناب و خواص آن

عناب

عناب هم میوه ای خوشمزه و هم دارویی گیاهی به شمار می رود. عناب، بومی مناطق گرمسیر است. كشت آن در شمال آفریقا ، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد.

عناب را خرمای چینی یا خرمای قرمز نیز می نامند، زیرا هم شیرین است و هم یک هسته مانند خرما دارد.

برگ های درخت عناب، كوچك، زیبا، شفاف، ‌متناوب و دندانه دار است. گل های آن كوچك و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه ی عناب به رنگ قرمز و به شكل تخم مرغ و دارای یك هسته است.

طعم عناب كمی شیرین است. این میوه قدرت ماهیچه ها و توان بدنی را افزایش می دهد.

عناب خشک، آرام بخش، ضد سرطان، ضد بیماری های تنفسی، بند آورنده خون و مقوی است. تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک می کند. در درمان نامرتب بودن ضربان قلب، عرق شبانه و تعریق زیاد بدن استفاده می شود. 

ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است

:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي، ميوه ها و خواص ان


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : دوشنبه بیست و پنجم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

آویشن و خواص مفید آن


مصرف خوراکی آویشن دارای اثر خلط آور و ضد سرفه‌ی خوبی می‌باشد. به همین دلیل محصولات زیاد به ویژه به صورت شربت از آن تهیه شده است.

آویشن

آویشن گیاهی است علفی، دارای شاخه‌های زیاد و چوبی به ارتفاع تا 30 سانتی متر که در نواحی کوهستانی در بین تخته سنگ و به ویژه در کشورهای اروپایی می‌روید.

ساقه‌های آویشن پوشیده از کرک و برگ‌های کوچک زیادی است. برگ‌های آن کوچک، لوزی شکل، نوک تیز و به صورت متقابل، بر روی ساقه قرار دارند. این برگ‌ها به رنگ خاکستری روشن و با بوی بسیار نافذ است و دارای دم برگ‌های کوچکی نیز می‌باشد.

گل‌ها کوچک، گلی رنگ و یا سفید و به صورت مجتمع در انتهای ساقه قرار گرفته‌اند.

قسمت مورد استفاده‌ی گیاه، گل و به ویژه برگ‌های آن است. این گیاه، به طور محدود و برای تهیه‌ی داروها، در ایران کشت می‌گردد.

 

تاریخچه:

آویشن باغی نوع کشت شده آویشن وحشی (Thymus serpyllum) است. نام لاتین آویشن وحشی که به عنوان «مادر آویشن» شناخته شده، شاید به دلیل کاربرد سنتی آن برای درمان ناراحتی‌های دوران یائسگی از رشد مارگونه گیاه گرفته شده است.

Pliny آن را به عنوان پادزهر نیش مار و سم جانوران دریایی و همچنین درمان سردرد توصیه می‌کند.

رومیان نیز آویشن را می‌سوزاندند زیرا باور داشتند که دود آن عقرب را دور می‌کند

:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : دوشنبه بیست و پنجم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی

 

گل محمدی

 

نام های دیگر: گل سرخ، گل سرخ صد پر، گل گلاب، ورد احمر

نام علمی: Rosa damascena

نام انگلیسی:      Damask rose / Monthly rose/  Persian rose

 

 

خصوصیات:

درختچه کوچک با شاخه های زیاد و تیغهای ریز، برگهای آن روی سبز براق و پشت خزی دارند. گلهای صورتی کمرنگ  و بسیار معطر . در بهار شکوفه می زنند. اکثرا در ایران بخصوص در کاشان، قمصر، راوند، میمند، آذربایجان و قزوین



:: موضوعات مرتبط: گياهان دارويي


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : دوشنبه بیست و پنجم اردیبهشت 1391 |
نوشته شده توسط : سید مهدی
طب ايراني نوعي از طب طبيعي است و طب آلترناتيو مي باشد كه در كشور پهناور ايران به همت حكيمان بزرگي چون ابن سينا و جرجاني معماري و توسط طبيبان بيشماري طي قرنها اجرا و توسعه و تكميل شد. هر نوع روش بهداشتي و درماني كه در جاي جاي شهر و روستاي ايران مرسوم و تعريف شده است را مي توان طب ايراني ناميد.

هر چند كه خود اين طب ايراني دو بخش طب افواهي و طب سنتي دارد كه بخش اول يعني طب افواهي ، مجموعه آداب و رسوم بهداشتي و درماني مردم عامي كوچه و بازار و اطلاعات طبي سينه به سينه منتقل شده در ميان نسلها را شامل شده است. بخش دوم يعني طب سنتي نظرات و آرا، حكما است كه بر مباني استوار علمي و تجربي بنا نهاده شده و در كتب و دستنوشته هاي آنان ذكر شده است و داراي مرجع و منبع مستند مي باشد.



:: موضوعات مرتبط: طب ايراني


اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :

تاريخ انتشار : یکشنبه بیست و چهارم اردیبهشت 1391 |

بازديد كننده گرامي:

از طريق فرم ذيل محتويات اين صفحهرا براي دوستانتان ايميل كنيدتا انها هم از اين مطلبي كه

شماخوانديد استفاده كنند.         با تشكر

وب هکس

سيستم پرسش و پاسخ

مديريت وبلاگ طب سنتي لحظات خوب و خوشي را براي شما ارزومندست. لطفا از فروشگاه وبلاگ نيز ديدن فرماييد.

ابزار وبمستر

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...